Посещение на музея на мечката с ученици от 7 СУ „Св. Седмочисленици“

Вълшебен ден с Мечешко Училище в Музея на мечките 🐻

В края на изминалата седмица открихме новия сезон на Мечешко училище и кипим от вълнение да споделим преживяването ни с вас!

Приключението ни започна в забележителния Музей на мечката на Витоша, заедно с будните ученици от 7-мо СУ “Свети седмочисленици” от 1-ви и 4-ти клас. Представителите на музея превърхана пространството във вдъхновяваща класна стая за деня със прекрасна беседа за живота на кафявите мечки в нашите гори.


 

Един от най-вълнуващите моменти несъмнено беше посещението на децата в автентично пресъздадената мечешка бърлога. Развълнувани те успяха да си представят практически как мечетата зимуват и къде спят.

Но срещата ни не приключи между стените на музея. Околната гора и Зелената класна стая в непосредствена близост до музея се превърнаха в наша площадка за игри и предизвикателства. Всеки кикот, всеки споделен момент караха часовете да изглеждат като минути. Времето наистина лети, когато сме потопени в прегръдката на природата!

Най-сърдечната част от деня ни обаче беше да станем свидетели на истинската загриженост, любов и отношение, които децата имат към нашата дива природа и по-специално към мечките. Техните искрени въпроси, внимателните им погледи и заразителният им ентусиазъм потвърждават вярата ни в силата на образованието и информираността.

В "Мечешки истории" моменти като тези осмислят и вдъхновяват нашата мисия. Те потвърждават, че нашите дейности разпалват огън в сърцата на малките изследователи, учат на на уважение и дълбока любов към съкровищата на нашата дива природа.

И така, едно огромно признание за невероятните ученици от 7-мо СУ училище и техните всеотдайни учители. Благодарим ви, че споделихте този ден с нас, че ни напомнихте за важността на нашата мисия и че доказахте, че бъдещето ни наистина е в грижовни ръце!

До следващата мечешка приказка,

Екипът на "Мечешки истории" 🐻🌲❤


Остави коментар

Моля, имайте предвид, че коментарите ще да бъдат одобрени, преди да бъдат публикувани.

Този сайт е защитен чрез reCAPTCHA и се прилагат Правилата за поверителност и Условията за използване на услугата на Google.


Фотогалерия