За нас

Екип от хора като мечки

Ние от„Мечешки истории“ сме организация, която популяризира, изучава, защитава и обича мечките. Основана през 2019 г., организацията има за цел на първо място да информира хората за живота на мечките в България. Нашата мисия е да разказваме за техните истински горски истории.

Ние сме екип от ентусиасти и професионалисти в областта на биологията, екологията и биоразнообразието. За нас е важно да бъдем част от живота на мечките и дивата природа, да научаваме интересни факти за тях и да разказваме мечешки истории, които трябва да бъдат чути.

Освен че се грижим за изследването на мечките, във времето ние от „Мечешки истории" се превърнахме в медия, чиято дейност е да информира за всичко, случващо се с мечешкия живот в страната. Отразяваме гледните точки на организации и институции.

Една от основните ни мисии е да образоваме малки и големи за живота, популацията и оцеляването на мечките в дивата природа. 

Нашата цел

Основните ни цели са проучването, информираността, науката и
опазването на мечешката популация в България. Всички ние обичаме мечките. Подкрепяме ги и се грижим за тяхната безопасност. Целта ни е да накараме хората да ги опознаят добре, да се интересуват от правилните решения в критични ситуации, силно да обикнат мечките и да търсят начини да ги опазват.

Нашата мисия

Мисията ни е да запалим любопитството, любовта и загрижеността у хората към природата.

Мечешки екип

Йордан
Тотев

Основател на "Мечешки истории", фотограф, маркетинг експерт и член на УС на Сдружение "Урсус"

Йордан се грижи за нашата комуникация, участва в теренни акции и създава нашите документални филми.

Владимир Тодоров

Основател на "Мечешки истории", експерт по мечките в ИБЕИ-БАН, СДП "Балкани" и член на УС на Сдружение "Урсус"

Владо е "човекът терен" - в момента той е най-активният мечешки експерт в България. Изучава мечките и е основен двигател както на нашата, така и на други организации борещи се за опазването на мечките в България.

Зорница Захариева

Ръководител проекти в "Мечешки истории", зоолог и експерт бозайници в СДП "Балкани" и част от УС на Сдружение "Урсус"

Зори е човекът, който постоянно търси възможности за кандидатстване по проекти и финансиране на дейностите ни. Участва активно в цялостното управление на нашата организация.

Теодора Михайлова

Продуктов мениджър в "Мечешки истории"

Теди се грижи за продуктите в нашия мечешки магазин и постоянно търси нови партньори, които да се превърнат в истински защитници на мечките.

Диана Пенчева

Мениджър социални мрежи и съдържание в "Мечешки истории"

Диди е нашето слънце, тя се грижи за каналите в социалните мрежи и участва активно в създаването на нашите документални филми и всякакъв вид съдържание.

Искаш да станеш част от нашето мечешко семейство?

Винаги сме отворени да работим с нови и мотивирани хора, които имат желание да се включат в опазването на дивите мечки в България. Ако това си ти, попълни формата по-долу и се свържи с нас!👇

Този сайт е защитен чрез reCAPTCHA и се прилагат Правилата за поверителност и Условията за използване на услугата на Google.

3 мечешки стъпки, с които можеш да ни подкрепиш

Последвай

Последвай ни в социалните мрежи, споделяй нашето съдържание и се абонирай в мечешкия ни бюлетин.

Последвай мечките!

Подкрепяй

Превъни се в истинска опора за мечките и нашия екип, като станеш част от нашите дарители.

В мечка превърни се!

Доброволствай

Екипът ни винаги има нужда от свежи сили и мотивирани хора, които да станат част от нашето мечешко семейство.

Доброволствай!